Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κινητοποίηση…



Ντριιν το τηλέφωνο
Βλέπω αναγνώριση: Τόνια,
Το ανοίγω κι αρχίζω να μιλάω χωρίς τα τυπικά
- Ναι, ναι… θα είμαστε όλοι εκεί στον αγώνα αύριο!
Η Τόνια βάζει τα γέλια, η Τόνια είναι μέλος του Σεκ- Ανταρσυα…
Κάπου είχα βάλει υπογραφή πριν κανα χρόνο κι από τότε μ’ έχει ‘αναλάβει’ και με ειδοποιεί για κάθε κινητοποίηση και εκδήλωση
Μετά τα γέλια η Τόνια θυμάται το αγωνιστικό της καθήκον και βάζει το αυτόματο: ‘πρέπει/ δείξουμε /λαός/ ξεπούλημα /πεινάει…’
Την κόβω: - Όπα, ξεκόλλα, που νομίζεις πως ζω εγώ; Τα ξέρω, τι άλλα;
Η Τόνια ‘συνέρχεται’ και την επόμενη ώρα ακούω για το κέρατο διαρκείας που της έριχνε ο Γιώργος επί ένα χρόνο…
Αγριεμένη την άκουσα…
Καμιά βιτρίνα θα πληρώσει το κέρατο! Μάλλον όχι, οι του ΣΕΚ δεν κάνουν τέτοια… (νομίζω…) ίσως όμως κανένας μπάτσος αν τον πετύχει ακάλυπτο…
Δεν κωλώνει η Τόνια, την έχω δει…

Εγώ και άλλοι 3-4 θα μαζευτούμε και θα βολτάρουμε  σε όλα τα μπλοκ,
Δεν μπορώ να στέκομαι σ’ ένα μέρος   ν’ ακολουθώ το ίδιο μπλοκ

Ντριιν το τηλέφωνο
Βλέπω αναγνώριση: Θάνος, ωχ να και η Πσκ
Κάνω το ίδιο:
- Ναι, ναι… θα είμαστε όλοι εκεί στον αγώνα αύριο!
Ο Θάνος δεν γελάει, σοβαρός, βάζει αμέσως το αυτόματο: ‘προσυγκεντρωση /πρέπει/ δείξουμε…κλπ’
- εντάξει Θάνο, θα επισκεφτούμε κι εσάς, αλλά πες μου πάλι το ΠΑΜΕ θα πηγαίνει μπροστά και μόλις φτάσει στη βουλή θα την κάνει μ’ ελαφρά πηδηματάκια για να μη ανακατευτεί με τους υπόλοιπους;
Ο Θάνος βάζει πάλι το αυτόματο: ‘προστατεύσουμε/ προβοκάτσια…’
Καλά, καλά, άντε γειά… δεν βγάζεις άκρη…

Ντριιν το τηλέφωνο
Βλέπω αναγνώριση: από το πατρικό.
Η φωνή του παππού !
- θα πας ε;, θα πας στην πορεία !
- βέβαια θα πάω…
- θα ερχόμουνα κι εγώ αλλά δεν μ’ αφήνουν, φώναξε και για μένα!
Στο βάθος η φωνή της μαμάς να μουρμουράει…
- κι εκεί θαχουν συγκεντρώσεις
- ψόφια πράγματα, εγώ θέλω Αθήνα!

Η ίδια ιστορία, ο παππούς 87 ετών, παλαιός (και νυν) κομμουνιστής θέλει δράση, πέρυσι τον προλάβανε στο ΚΤΕΛ πριν φύγει για Αθήνα…

 Έχω διάθεση για πείραγμα:
- μην ανησυχείς, κι εδώ οι ‘δικοι’ σας ψόφιοι είναι στις πορείες, σαν να δίνουν εξετάσεις καλής συμπεριφοράς
- ξέρει το κόμμα, ξέρει…

Δεν επιμένω…

13 σχόλια:

  1. Χουζούρεμα/ στριφογύρισμα/ καφές/ chat/ φαγητό/ ξάπλα/ internet/ προκόπης/ ...καληνύχτα!

    Αυτή είναι η πρότασή μου για αύριο ...χωρίς ενοχλητικά ντραν και ντριν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμα ακολουθησουμε βέβαια όλοι την παραπανω προταση χαθήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, Μαργαρίτα μου έχεις δίκιο ...γιατί τώρα (και τα προηγούμενα 40 χρόνια) είμασταν σωσμένοι!
    Το γεγονός ότι κάθε φορά (που στην πράξη σημαίνει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!) που υπάρχει πορεία-διαμαρτυρία-απεργία ταλαιπωρούμε, εκνευρίζουμε, ενοχλούμε και κάνουμε φτωχότερους τους συμπολίτες μας (και ΜΟΝΟΝ αυτούς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!!!) δεν μας έχει σώσει ακόμα!
    Δεν θα πω περισσότερα επι του θέματος όμως, αφού το σχόλιό μου είναι προσωπικό και δεν αφορά την ανάρτηση.

    Υ.Γ. Athensgirl συγχώρεσέ μου την "κατάχρηση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλώ Caeser,
    Καταχραστείτε όσο θέλετε…
    Όμως θα συμφωνήσω με την Μαργαρίτα, αύριο δεν είναι μια οποιαδήποτε κινητοποίηση…
    Με ξάπλα, μάσα & καφέ δεν θ’ αλλάξει τίποτα
    Εκτός κι αν δεν σ’ ενοχλεί κάτι
    Οπότε πάω πάσο…:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εαν ήμουν στην Αθήνα, θα πήγαινα και εγώ στην πορεία.
    Σε παρακαλώ, φώναξε και για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AthensGirl, φυσικά και με ενοχλούν και μάλιστα πάρα ΠΟΛΛΑ...! Η αντίρρησή μου έχει καθαρά να κάνει με τον τρόπο των κλασικών, ανούσιων και αναποτελεσματικών (και πολιτικοποιημένων!) κινητοποιήσεων και όχι με το νόημα και το πνεύμα της απεργίας ή της διαμαρτυρίας (που στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία είναι περισσότερο από επιβεβλημένη!!!)
    Κάθε μέρα έχουμε και μια πορεία, μια απεργία και φυσικά και ένα (παραδοσιακό πλέον!) κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας! Έχετε δει ποτέ εσείς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα? (πέρα ίσως από τα μικροκομματικά οφέλη που τυχόν έχουν κάποια πολιτικά κόμματα ...και τα κανάλια!). Σε ποιά άλλη πρωτεύουσα του κόσμου κλείνει το κέντρο σχεδόν καθημερινά και μάλιστα σε σημείο να αποτελεί πλέον ΕΙΔΗΣΗ όταν δεν κλείνει? Το έχουμε πλέον παρακάνει και μάλιστα εις βάρος χιλιάδων συμπολιτών μας! Οι (πανάθλιοι, κατά τ'άλλα) κυβερνώντες δεν παίρνουν χαμπάρι με τις πορείες! Όταν όμως αρχίζουν να χάνουν λεφτά πότε ιδρώνει το αυτί τους ...(μέχρι νόμους φτιάχνουν και ποινικοποιούν το "τσάμπα"). Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας και μάλιστα πολύ πιο αποτελεσματικοί, από το να κλείνουμε το κέντρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. caesar το κέντρο δεν πρέπει να κλείσει...πρέπει να καεί. Κι αν νομίζεις ότι θα στενοχωρηθεί κανένας από τους χιλιάδες ταλαιπωρημένους συμπολίτες τότε όχι απλά έχεις άδικο αλλά μάλλον ζεις αλλού. Γιατί όλοι ξέρουν ότι το κέντρο της Αθήνας είναι ένα μπουρδέλο! Βρες μου έναν από αυτούς τους ταλαιπωρημένους που να του αρέσει η ζωή στην Αθήνα. Κανείς! Αρκετά λοιπόν με το κλαψούρισμα και τους άλλους τρόπους διαμαρτυρίας (που όλοι λένε αλλά κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι). Φωτιά να χεστούν πάνω τους οι βολεμένοι.
    Κι αν σε ενοχλεί κάτι πεστο. Όμως μάλλον το τσάτινγκ και το χουζούρεμα είναι πιο ελκυστικά. Να ξέρεις ότι ακόμα και τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που έχεις και το ιντερνετ και το τσατινγκ και την φραπεδιά και το τάβλι σου τα οφείλεις σε ανθρώπους που πάλεψαν και έχυσαν το αίμα τους γι αυτά κι αν είχαν την γνώμη τη δική σου σήμερα θα έπινες αντί για ούζο μπύρα και κι αντί για χταπόδι θα έτρωγες λουκάνικο φρανκφούρτης.
    Με όλο το συμπάθιο λοιπόν caeser, αντε στο διάολο γιατί αρκετά σας ανέχτηκα όλα τα ζωάδια του είδους σου που γουστάρουν να χουζουρεύουν και πετιούνται να πουν την αποψάρα τους από τον καναπέ κρίνοντας αυτούς που παλεύουν καθημερινά. Το φαί τη tv σου κι αντε γαμήσου!
    Ονειρα γλυκα!

    ΥΓ: Συγγνώμη για την γλώσσα αλλά μερικοί τα χρειάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαζί σας. Να καεί!

    Και μετά τι;

    ΥΓ. Το μετά δεν έχω ακούσει από τους υπερεπαναστάτες τα τελευταία 40 χρόνια. Α, ξέχασα. Είχα ακούσει το "ψωμί, παιδεία, ελευθερία", από τη γενιά που υποθήκευσε το μέλλον των επόμενων στις διεθνείς αγορές και στην ελίτ των hedge funds.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε "παρ-άκαιρε" (όνομα και πράγμα είσαι σε αυτή τη διαμάχη!),
    φαντάζομαι να μην περιμένεις να σου απαντήσω στην ίδια "αισθησιακή" γλώσσα που χρησιμοποίησες, αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος να σου ευχηθώ να έχεις τέτοια υπέροχη απόλαυση! Εγώ ...ναι φίλε μου, και το φαί μου θα φάω και τη tv μου θα παρακολουθήσω και θα συνουσιαστώ κατά βούληση! (Έτσι για να μην νομίζεις ότι θα ιδρώσει το αυτί μου!).

    Και για να βάλουμε τα πράγματα σε μια βάση. Μπήκα σε αυτό το blog να διαβάσω (το απολαυστικό AthensGirl) και να κάνω ένα σχόλιο στην ανάρτησή της και όχι να εκφράσω πολιτική άποψη. Αν εσύ διαφωνείς με ότι γράφω το σέβομαι, αλλά κανένας (και ειδικά εγώ!) δεν σου δίνει το δικαίωμα να βρίζεις και να επιτίθεσαι με τέτοιο τρόπο, που μόνο για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων δεν κάνει.

    Στην ουσία τώρα: Το Δεκέμβρη το '08 η Αθήνα κάηκε. Ένα χρόνο μετά θρηνήσαμε 3 θύματα στη MARFIN από "αγανακτισμένους" πολίτες που επίσης ήθελαν να κάψουν την Αθήνα. Σήμερα ...δύο χρόνια αργότερα θέλουμε (θέλετε) να ξανακάψετε την Αθήνα... Φίλε μου, πόσες φορές πρέπει να κάψετε τη πόλη για να διεκδικήσετε αυτά που θέλετε; Γιατί τότε δεν "χέστηκαν επάνω τους οι βολεμένοι" όπως λες με σιγουριά; Γιατί νομίζετε ότι με τέτοιου είδους "αγώνα" υπάρχει αποτέλεσμα, όταν το μοναδικό και αληθινό αποτέλεσμα μέχρι τώρα είναι ΜΟΝΟΝ η τεράστια ζημιά που κάνουμε στην ίδια μας τη χώρα; Γιατί νομίζεις ότι αν ξανακαεί η Αθήνα ο Παπανδρέου και η αλητοπαρέα του δεν θα μας ξαναγαμήσει "κατ'επανάληψιν, φύσιν και παρά φύσιν"; Τι θα τους σταματήσει; Γιατί δεν τους σταμάτησαν τα πρόσφατα "καψήματα"; Επάνω στα αποκαΐδια που θα αφήσετε εσείς θα μας το "κάνει" οver and over again! Και ξέρεις γιατί... Επειδή υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα που λένε, "Αρκετά λοιπόν με το κλαψούρισμα και τους άλλους τρόπους διαμαρτυρίας (που όλοι λένε αλλά κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι)".
    Αν δεν ξέρεις τι αποτέλεσμα φέρνει η "λευκή απεργία" (όχι η παραξηγημένη!) τότε απλά δεν γνωρίζεις πως μπορεί να χάσει το κράτος λεφτά και ΑΡΑ να τότε να κάνεις "τους βολεμένους να χεστούν επάνω τους"! Με το να καις τη πόλη και ειδικά αν είσαι δημόσιος υπάλληλος να απεργείς μόνο λεφτά δεν στερείς από το κράτος! Αντιθέτως τους ΔΙΝΕΙΣ! Σκέψου τι οικονομία κάνουν στις δικές τους τσέπες κάθε φορά που η (πάντα δικής τους) ΑΔΕΔΥ κατεβάζει (εθιμοτυπικά σχεδόν!) το κόσμο σε απεργία!

    (...η συνέχεια του κειμένου στο παρακάτω σχόλιο, αφού ο περιορισμός των 4096 χαρακτήρων με δεσμεύει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (...η συνέχεια του παραπάνω κειμένου)

    Ρε φίλε τι σου φταίω εγώ και ΧΙΛΙΑΔΕΣ άλλοι συμπολίτες μας που έχουν επενδύσει τα μαλλιοκέφαλά μας να βρούμε μια γαμημένη θέση εργασίας (που τυχαίνει να είναι στο κέντρο της Αθήνας) και μια χούφτα ανεγκέφαλοι "αγανακτισμένοι" δεν μας αφήνουν σχεδόν καθημερινά να δουλέψουμε με το να κλείνουν το κέντρο; (Και μιλάμε για "αγανακτισμένους" δύο ταχυτήτων! Οι μεν του "ΠΑΜΕ" και οι άλλοι...που διεκδικούν υποτίθεται τα ίδια, αλλά "αγωνίζονται" διαφορετικά!!!)
    Πότε έφερε αποτέλεσμα αυτή η γαμημένη μέθοδος; Πότε ίδρωσε το αυτί τους; Ξέρεις πόσοι άνεργοι έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 2-3 χρόνια επειδή κάθε μέρα μια παρέα "αγανακτισμένοι" κλείνουν το κέντρο; Ξέρεις πόσοι μικρο-ιδιοκτήτες μαγαζιών και πόσοι βιοπαλαιστές καθημερινά χάνουν μεγάλο μέρος από το μεροκάματό τους, επειδή κάποιοι άλλοι απλά περπατάνε μπροστά από την Βουλή; Και'γω θα συμφωνήσω (κυριολεκτικά!) μαζί σου ότι το κέντρο της Αθήνας είναι ένα μπουρδέλο! Και επίσης σε κανέναν δεν αρέσει η ζωή στην Αθήνα! Επίσης συμφωνώ! Γιατί όμως νομίζεις ρε φίλε ότι με το να κάψουμε τη πόλη (και άρα και την περιουσία και την δουλειά όλων των άλλων συμπολιτών μας που ζούνε και εργάζονται στο κέντρο) είναι η μοναδική λύση, όταν αποδείχτηκε στο παρελθόν ότι μόνο ζημιά κάνει και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν φέρνει;

    Δεν θέλω να κάνω την αντιπαράθεση προσωπική και πραγματικά αντιπαρέρχομαι (οριακά μεν, αλλά την αντιπαρέρχομαι) την επίθεση που κάνεις βρίζοντάς με... Αν θέλεις να πεις τη γνώμη σου, ευχαρίστως να την διαβάσουμε και να την σχολιάσουμε (πάντα με την ανοχή της οικοδέσποινας φυσικά), αλλά ποιό είναι το επίπεδο που θέλεις να ανέβουμε καίγοντας την πόλη, όταν εσύ ο ίδιος κατεβάζεις αυτό το επίπεδο στα καταφύγια της πλατείας Συντάγματος με τις σεξουαλικές "ευχές" σου;
    Ήθελα να ήξερα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εγώ δεν παλεύω καθημερινά και κρίνω από τον καναπέ μου, όταν εσύ χρησιμοποιείς το δικό σου τον καναπέ να κάνεις προσωπικές επιθέσεις εκ του ασφαλούς, πίσω από την οθόνη σου της υψηλής ανάλυσης... Αν αυτό φίλε μου, σε εκτονώνει και σε κάνει χαρούμενο, τότε μεγαλόψυχα σε ανέχομαι, ξέροντας ότι έκανα μια ακόμα καλή πράξη σήμερα...
    Νά'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. i kolliti mou pados pou menei a8ina pige...tin kalisperaaaaaaa mou! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. caeser η άποψη στην οποία αντιτίθεμαι δεν έχει σχέση με την πολιτική αλλά με την κοινωνική πλευρά των πραγμάτων. Γιατί αυτά που λες τα ακούω κάθε μέρα από τους πρετεντέρηδες και τον κάθε ρουφιάνο που βγαίνει στα παράθυρα για να "ξελασπώσει" την κατάσταση. Και η γλώσσα που χρησιμοποιείς "θρηνήσαμε 3 θύματα στη MARFIN, ίδρωσε το αυτί μας, αγανακτισμένοι πολίτες" κλπ μου θυμίζει τόσο πολύ τηλεόραση που πραγματικά νομίζω πρέπει να σταματήσεις να παρακολουθείς τόσο συχνά. Εν πάσει περιπτώσει σκοπός μου δεν είναι να κρίνω εσένα προσωπικά αλλά την παθητική στάση που εκπροσωπείς. Εύκολο να κρίνει κάποιος, που δεν πράττει, αυτούς που πράττουν.
    Και την καραμέλα με το κάψιμο "περιουσιών του κοσμάκι" ας μην την πιπιλάμε άλλο. Αν κατέβαινες σε πορείες να δεις τί συμβαίνει θα έβλεπες ότι το ίδιο το κράτος βάζει παρακρατικούς να καίνε μαγαζάκια και περίπτερα. Ο κόσμος που κατεβαίνει δεν καίει περιουσίες του λαού. Εκτός κι αν θεωρείς περιουσία του λαού τα Ζάρα, τις κάμερες ή τις μερσεντές και τις τζάγκουαρ πολιτικών. Την γνωστή ιστορία με την ζαρντινιέρα φαντάζομαι την ξέρεις. Την άλλη ιστορία με τους κουκουλοφόρους να βγαίνουν από το υπουργείο επίσης ελπίζω να την ξέρεις. Πίσω από αυτά που προασπίζεσαι κρύβεται το κράτος που είναι η αιτία όλων όσων διαφωνείς. Οπότε το ένα αναιρεί το άλλο.
    Για τον Δεκέμβρη του 08 δεν θα αναφερθώ και νομίζω ότι είναι ντροπή μόνο και μόνο που λες ότι τότε κάηκε η Αθήνα. Αλλά βέβαια όλοι ζουν ευτυχισμένοι στον κόσμο τους μέχρι να θιχτούν οι ίδιοι ή οι άνθρωποι που αγαπάνε. Δυστυχώς η παιδική αθωότητα και οργή έχει πάει περίπατο.
    Δεν υποστηρίζω κανέναν ούτε είμαι επαναστάτης ούτε αριστερός ούτε δεξιός ούτε κεντρώος ούτε αναρχικός. Ούτε είμαι αυτός που νομίζει ότι θα λύσει το πρόβλημα με τις φωτιές κι εξάλλου δεν έχω τέτοιο στόχο. Επίσης όλα όσα έχουν ειπωθεί τα έχω πει και τα έχω ακούσει δεκάδες φορές και πραγματικά κουράζομαι. Δεν έχω ανάγκη να εκτονωθώ βρίζοντας τον πρώτο τυχόντα στο ιντερνετ. Απλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Κι ακόμα και μπροστά μου να τα έλεγες τα ίδια θα σου λεγα, δεν ασχολούμαι με οθόνες. Δεν πρόκειται να το παίξω δήθεν ευγενικός απέναντι σε κάποιον που αντί να επιτεθεί όταν πρέπει, κρατάει αμυντική στάση. Όποιος είναι έξω απ τον χορό πολλά τραγούδια λέει. Αγαπώ οτιδήποτε αθώο, αυθόρμητο και επιθετικό γιατί βρίσκω σε αυτά την γλυκιά παιδική ηλικία και απεχθάνομαι οτιδήποτε παθητικό και κανονικό ,με την έννοια του κανόνα. Γι'αυτό αντιδρώ έτσι.
    Τα "φίλε μου" αλλού. Η μεγαλοψυχία, η "ευγένεια", η "ανωτερότητα" και η άνεση που προβάλλεις δεν μου λένε απολύτως τίποτα. Αν έλεγες τα πράγματα έξω απ τα δόντια και πιο στεγνά θα συνέχιζα την συζήτηση. Αλλά οι τυπικότητες με την "αγανάκτιση", τα πολιτικά, την ενόχληση με το βρίσιμο και την κοινωνική ευαισθησία, δεν μου προκαλούν κανένα ενδιαφέρον και με κάνουν να νιώθω ότι μιλάω ή ακούω σε αμφιθέατρο γενικής συνέλευσης ή σε τηλεοπτικό παράθυρο.
    Καλή τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το 'φαγες το δακρυγόνο σου κι εσύ.. Εκτός κι αν άκουσες τον παππού.. Δεν λέω τίποτα γι' αυτόν.. Μια χαρά τον βρίσκω.. Και πολύ rock μάλιστα (είχε να πάρει η οικογένεια..!)
    Απλά αυτούς εκεί στο ΠΑΜΕ πολύ μη μου άπτου τους έχουνε οι μπάτσοι.. Και τρώμε στη μάπα εμείς οι άλλοι τα ληγμένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή